Besplatni webinar: Podatkovna znanost i churn

Gdje tvrtke griješe u predikciji odljeva korisnika

Srijeda, 3.7. u 10h

O webinaru

“Od šume ne vidjeti drvo” precizan je opis učestalog stanja tvrtki koje pokušavaju donijeti odluke na temelju podataka. Prikuplja se i skladišti sve više podataka, a odluke se pak najčešće donose na manjem skupu – najlakše čitljivih i domenskom stručnjaku najrazumljivijih podataka. Podatkovne znanosti i podatkovni inžinjering nude širi pristup, ali često netehničkom osoblju teško razumljiv ili nedovoljno objašnjen.

Na ovom webinaru, Ivan Lozić, CEO Deeglooa, zagrebačke softverske agencije specijalizirane za razvoj rješenja temeljenih na korisničkim podacima pristupit će problemu zadržavanja korisnika i načinima kako podatkovna znanost može pomoći.

Odljev korisnika (customer churn) ključan je izazov svih tvrtki s pretplatničkim modelom poslovanja. Uz sve veću tržišnu konkurenciju, cijena akvizicije novog korisnika stalno raste, a korisnicima je sve lakše promijeniti telekomunikacijskog operatera, banku ili osiguranje. 

Uvedemo li u računicu činjenicu da je u prosjeku pet do šest puta povoljnije zadržavanje korisnika nego akvizicija novog, jasna je važnost fokusa na zadovoljstvo postojećih korisnika.

Kontinuiranim praćenjem i pravovremenim akcijama, moguće je ustanoviti rizik odljeva korisnika daleko prije nego što do njega dođe, a uvođenjem podatkovne znanosti i kauzalnih principa, uz odgovarajuće tretmane, moguće je taj odljev i smanjiti.

U 45 minuta webinara, pokazat ćemo principe obrade podataka za razvoj poslovnih rješenja, važnost unifikacije podataka i stvaranja customer 360 profila te kako uvođenjem kauzalnih principa osigurati otkrivanje stvarnih uzroka odljeva korisnika i donošenja ispravnih poslovnih odluka.

Prijava

Deegloo je odlučan zaštiti Vaših podataka i privatnosti. Sve osobne podatke prikupljamo i skladištimo isključivo u svrhu poboljšanja komunikacije o uslugama za koje ste pokazali interes. Ne dijelimo i ne prodajemo Vaše podatke. Povremeno bismo Vas voljeli obavijestiti o novostima poput novih webinara, događaja ili besplatnih materijala o temama za koje ste pokazali interes. Odaberite privole koje najviše odgovaraju Vašim željama za daljnju komunikaciju. 

Predavač

Ivan Lozic Profile picture

Ivan Lozić
CEO @ Deegloo

Ivan Lozić, CEO Deeglooa s tehničkom pozadinom. Proteklih 15ak godina bavi se razvojem kompleksnih poslovnih platformi često baziranih na obradi velike količine podataka. To ga dovodi i do istraživanja mogućnosti podatkovnih znanosti, strojnog učenja i umjetne inteligencije za poboljšanje poslovanja.

Organizira

Deegloo je zagrebačka softverska agencija specijalizirana za razvoj poslovnih rješenja koja se temelje na korisničkim podatcima.

Od osnivanja 2017. godine rade primarno s velikim tvrtkama na američkom tržištu za koje razvijaju raznolika rješenja; od alata za praćenje aktivnosti na mljekarskim farmama, platforme za upravljanjem lancem nabave i trgovanjem financijskim instrumentima, preko vizualizacije izvještaja u bankarskom sektoru i prediktivnih analiza.

Na domaćem tržištu prepoznati su kroz suradnju sa nekoliko renomiranih tvrtki na području podatkovne znanosti i podatkovnog inženjeringa kao i sudjelovanju na mnogobrojnim natjecanjima vezanim za podatkovnu znanost.
Jedna zanimljivost je kako kroz softver koje su proizveli za američke klijente prolazi preko 70% mliječnih proizvoda u Americi.